Hoe veilig is e-mail?

E-mail is op dit moment het meest gebruikte, maar ook het meest onveilige communicatiemiddel ter wereld. Bedreiging via e-mail neemt in snel tempo toe. De enorme hoeveelheid SPAM vraagt onnodig veel tijd van medewerkers en legt veel beslag op de servercapaciteit.

 

Gevaren

Spam als trojans (een virus verwerkt in een computerprogramma) en phishing (een vorm van oplichting door mensen te prikkelen naar een valse website te gaan die moeilijk te onderscheiden is van de echte om hen persoonlijke gegeven te ontlokken) wordt steeds geavanceerder en vormt een continue bedreiging voor de continuïteit en reputatie van bedrijven.

 

Een virus is een schadelijk computerprogramma dat door middel van email naar uw computer wordt gestuurd. Zo’n virus nestelt zich in de computer en neemt schijfruimte in beslag, waardoor uw computer minder snel en minder goed functioneert. U kunt het virus ongemerkt naar mensen binnen en buiten uw bedrijf sturen. Een virus kan zelfs vitale software van uw computer aantasten waardoor uw computer minder goed werkt of ermee stopt.

 

E-mail security

Daarom werkt Take-IT-Over samen met CleanPort, een bedrijf gespecialiseerd in emailsecurity (emailbeveiliging). CleanPort biedt met Managed E-Mail Security, de meest geavanceerde oplossing van dit moment!

 

CleanPort is geen softwarematige oplossing, maar een gepatenteerde Managed Service. Wat betekent dat CleanPort niet op uw PC of uw netwerk wordt geïnstalleerd, maar werkt door de mail op een veilige afstand van uw eigen bedrijfsnetwerk door CleanPort op te laten vangen. Hier wordt de mail gefilterd en gescand. Ongewenste mail wordt in quarantaine geplaatst, en de overige mail veilig afgeleverd.

 

Omdat CleanPort iedere dag grote hoeveelheden E-mails voor meer dan tienduizend klanten met in totaal miljoenen eindgebruikers scant, kunnen de kosten voor continue innovatie en support worden gedeeld, zodat Take-IT-Over CleanPort zeer aantrekkelijk kan aanbieden. Dus aarzel niet en neem snel contact op.